RAKKAUTTA Lappeenrannan teatterissa

20/09/2018

Maria Jotuni

RAKKAUTTA

Pienellä näyttämöllä 22.9.-20.12.

Maria Jotunin teksteihin pohjaava Rakkautta käsittelee nimensä mukaisesti rakkautta eri muodoissaan. Miten se näyttäytyy arjessa tekoina, vanhemmuudessa, parisuhteessa tai miten se Jotunin terävän huumorintajun tuntien vaikuttaa poissaolollaan?
Rakkautta kutoo yhteen tarinoita, joissa koominen ja traaginen vuorottelevat. Esitys kertoo myös siitä, miten vierauden voi ylittää ja toisen jälleen löytää. Jotunin hahmojen kannalta keskeisiä kysymyksiä ovat, miten vieraaksi toisen ihmisen voi kokea ja miten tunnistamattomaksi toinen voi muuttua.

Mamma sanoi aina: "ymmärrä toisen erikoisuutta niin riittää sinulle onnea elämäsi iäksi", ja olihan hän yrittänyt ja yrittänyt, vaan enemmän hän rakasti tulevaisuuden täydellisempää ja valheetonta ihmistä, eikä voinut sietää omaa heikkouttansa… Joten siksikin toinen tuntui niin vieraalta. Mutta ehkä tätäkin voi silti kutsua rakkaudeksi?

Esityksen sovituksesta ja ohjauksesta vastaa Tuomo Rämö, joka on lappeenrantalaisyleisölle tuttu sekä klassikkotulkinnoistaan Rikos ja rangaistus ja Oikeusjuttu että komediasta Jonni. Luvassa on siis klassisen kirjoittajan tekstejä klassisesta aiheesta raikkaasti tulkittuina.

Ohjaus: Tuomo Rämö

Skenografia: Mika Haaranen

Näyttelijät: Volter Putro, Sanna Kemppainen, Jussi Johnsson

Kesto 2h 30min (sis. väliajan)


Create your website for free!