Kaunis nainen Teatteri Höyhentämössä

17/07/2019

Kaunis nainen

Kaunis nainen on käsikirjoittamani ja ohjaamani esikoiskäsikirjoitus ja -ohjaus. Tervetuloa katsomaan!

"Kolme ihmistä ja robotti jäävät saarroksiin Malmin lentokentälle, joka on suljettu kello seitsemäksi ajoitetun työmaaräjäytyksen vuoksi. Yksi heistä on 122-vuotias lentäjätär Amelia Earhart, joka on päättänyt kaikkien näiden vuosien jälkeen hylätä turvallisen pakopaikkansa, saaren jolle on haaksirikkoutunut 1937 tapahtuneen lento-onnettomuuden päätteeksi.

Hahmot joutuvat yön kestäessä tunnustamaan toisilleen asioita, joista he eivät ole uskaltaneet aiemmin kuiskia edes itselleen. Kun ihminen uskaltautuu epämukavuusalueelle ja antautuu vaaralle, astuen omien turvallisten rajojensa ulkopuolelle, hän voi löytää itsestään jotain, jota on koko elämänsä juossut pakoon. Identiteetin, ripauksen inhimillisyyttä, rakkauden kaipuun – tai siipaleen armeliaisuutta itseään kohtaan.

Kaikki on päättyvä aamulla kello seitsemän, jolloin konservatiivisen teatterin perustaja Kauko Tylppö seksirobotteineen, työnarkomaniaan kallellaan oleva itsensätyöllistäjäarkkitehti Imma Pii, sekä huijarisyndroomasta kärsivä kaunis Amelia joko tuhoutuvat tai pelastuvat. Mutta pelastavatko he itsensä vaikka säästäisivät henkensä? Entä miten käy ihmiskunnan?

Volter Putron käsikirjoittama ja ohjaama, kallellaan kaahaava komedianäytelmä pureutuu ajankohtaisiin kysymyksiin unohtamatta syvää lämpöä ja myötätuntoa meitä, kaikenkarvaisia ihmisiä – ja miksei androidejakin – kohtaan

Esityspaikka:
Höyhentämön näyttämö, Korkeavuorenkatu 17, Helsinki

Liput:
https://holvi.com/shop/hithelsinki/ + tuntia ennen paikan päältä
Maksuvälineinä käteinen ja kortit.
Peruslippu 22 €
Alennusryhmät 18 €

​Su 4.8.2019 klo 19 - ENSI-ILTA
La 10.8.2019 klo 19
Su 11.8.2018 klo 15
La 17.8.2019 klo 19
Su 18.8.2019 klo 19
Pe 23.8.2019 klo 19
Su 25.8.2019 klo 15
La 31.8.2019 klo 19

Ohjaus ja käsikirjoitus: Volter Putro
Sävellys: Rosie Swayne
Valosuunnittelu: Pietu Pietiäinen
Pukusuunnittelu: Jonna Heikkinen
Tuotanto: Pauliina Alanko


Rooleissa:
Amelia - Ritva Loijas
Teatterinjohtaja Kauko Tylppö - Petteri Pennilä
Robottinäyttelijä - Eeva Putro
Arkkitehti Imma Pii - Pinja Hahtola

Lue lisää: https://www.hoyhentamo.fi/kaunis-nainen/

HS kävi arvostelemassa näytelmän! Lue HS:n arvostelu täältä!

Käsikirjoittajalta:

Lentäminen ja avaruus ovat aina kiehtoneet minua. Ajatus vapaudesta, maasta irtautumisesta, jostain absoluuttisesta, paikasta, missä ei kuulu mihinkään, mutta kaiken voi nähdä yhdellä kertaa. Kuvat upeasta maapallostamme avaruudesta käsin ja maisemat korkealta lentokoneesta nähtynä saavat minut kokemaan absoluuttisinta kauneutta mitä tiedän. Olen nähnyt koko elämäni toistuvia lentounia. Milloin lentäminen onnistuu, milloin tullaan rytinällä alas. Matkustajana koneessa tunnen yhtäaikaa pelkoa ja hurmaa. Malmilla asuvana ihmisenä Malmin lentokentästä on tullut minulle läheinen. Pienkoneet pörräävät Malmin taivaalla ja lentonäytökset huimaavat päätä. Kun Malmin lentopaikasta ollaan muokkaamassa asuinaluetta, en voi välttyä ajattelemasta suomalaista turvallisuudenhakuisuutta. Se on kuin symboli vapaan ja vaarallisen muuttamisesta turvalliseksi ja sovinnaiseksi. Uskon, että jotain samanlaista, absoluuttista kauneutta kuin mitä kuvailen maisemina lentokoneen ikkunasta, löytyy jokaisen meidän sisältä. Usein tuntuu, että olemme kuitenkin niin kahlittuja sääntöihin ja omiin uskomuksiimme, että tämä kauneus joutuu kadoksiin. Etsimme turvan tunnetta rajoitteista ja rakkautta uskomuksista, aivan kuin ajaisimme takaa omaa häntäämme. Kunpa uskaltaisimme elää vaarallisemmin, kuitenkaan unohtamatta, että emme ole täällä yksin. Näistä ajatuksista syntyi kallellaan kaahaava komedia nimeltä Kaunis nainen. Kauniin naisen kirjoittaminen on minulle ollut askel omien rajojeni ja uskomusteni ulkopuolelle. Prosessi on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen ja olen loputtoman kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Kiitos Suomen Kulttuurirahasto sekä kaikki ympärilläni olevat ihmiset, jotka ovat edesauttaneet tämän teoksen syntymisessä.

Create your website for free!